lunes, 13 de julio de 2009

EL PP ELIMINA EL VALENCIÀ DE L’AJUNTAMENT

- Josep Llorca: “No han complit la llei, es neguen a relacionar-se en valencià amb qui ho demana i, finalment, eliminen el valencià de l’Ajuntament. Aquesta és la veritable política de foment del valencià que fa el PP”

El PP de la Vila Joiosa eliminarà l’ús del valencià en l’Ajuntament a partir de la setmana que ve, segons la proposta d’acord que presentarà el regidor de Personal a la propera sessió plenària. Segons el PP, demanar el coneixement del valencià per a l’accés a la funció pública “no millora el funcionament de l’Ajuntament”, ja que els funcionaris han d’atendre “les seues necessitats amb diligència i professionalitat”. A més, mantenir la situació actual “suposa una càrrega econòmica que l’actual situació financera no permet abordar a curt termini,”, com per exemple “un encariment dels processos selectius” i un “augment dels costos de gestió en contra dels principis d’eficàcia i eficiència”.

Per a Josep Llorca, regidor del PSPV-PSOE, “aquesta és la veritable política del PP respecte del valencià: d’una banda, declaracions a cada qual més exagerada sobre el gran amor que tenen a la nostra llengua i, d’una altra, simplement, l’eliminen de l’Ajuntament”. Segons Llorca, l’actitud del PP és totalment incoherent i no s’entén es mire per on es mire, “i si no, com s’explica que fa un any votaren a favor del requisit lingüístic i ara l’eliminen de soca-rel, amb arguments vergonyosos?”, s’ha preguntat el regidor socialista.

“Tinc vergonya de tenir un govern municipal com el que tenim, no té el més mínim pudor a posar tots els obstacles per a la recuperació i foment de l’ús del valencià i, fins i tot, es nega a atendre en valencià al ciutadà que així ho demana quan la Llei reconeix que és un dret d’aquest i una obligació de l’administració”, ha declarat el polític socialista.

El regidor del PSPV-PSOE ha manifestat estar completament decebut amb uns regidors, els del PP i el trànsfuga, però sobretot amb l’alcalde, perquè “considerar incompatible saber valencià amb la professionalitat i diligència del funcionari i identificar l’ús i el foment del valencià amb despeses econòmiques és propi de persones que odien profundament la llengua pròpia de la Vila Joiosa i de tots els valencians”.

Josep Llorca ha finalitzat convidant tots els ciutadans de la Vila Joiosa a assistir al Ple del proper dijous “perquè siguen testimonis de l’acta de defunció de la nostra llengua en el nostre ajuntament. Els invite que vinguen amb la vestimenta adequada: de dol”.

La Vila Joiosa, 13 de juliol de 2009