viernes, 8 de mayo de 2009

L’ALCALDE IMPEDEIX L’ACCÉS A LA INFORMACIÓ DELS REGIDORS SOCIALISTES

L’alcalde de la Vila Joiosa, el popular Jaime Lloret, està bloquejant als regidors del PSPV-PSOE “l’accés a la informació a què tenim dret per llei” i impedint, d’aquesta manera, “el control de l’acció de govern a què estem obligats”, segons ha denunciat el regidor socialista Josep Llorca.

Llorca ha explicat que durant la darrera sessió plenària ordinària, celebrada el 16 d’abril, en el punt de l’ordre del dia núm. 11, “Dació comptes de decrets d’alcaldia des de l’última sessió plenària”, inclòs en la “Part II: Control i seguiment de l’acció de govern”, va realitzar una sèrie de preguntes que bé no van ser aclarides ni per l’alcalde ni pel regidor corresponent, bé van ser contestades amb evasives o negatives del tipus “ja contestarem, vosté dubta de tot”, “és impossible que sapiguem el contingut i les circumstàncies de tots els decrets” o altres per l’estil. Per al polític socialista, “òbviament, no vaig poder dur a terme l’obligació legal de controlar l’acció de govern, però no solament per les evasives o negatives tant de l’alcalde com d’altres regidors amb responsabilitats de govern, sinó també perquè mancava la documentació que conforma els expedients a què fan referència alguns decrets”.

El regidor de l’oposició ha aclarit que el 17 d’abril va sol·licitar tenir accés als “expedients complets a què fan referència els decrets d’alcaldia núm. 1001, 1002, 1019, 1020, 1187 i 1312, que fan referència a contractacions de personal i que haurien d’haver estat a disposició dels regidors juntament amb la resta de la documentació de l’esmentada sessió plenària, com també permís per obtenir còpia de la documentació que calga d’eixos expedients, ja que no ho vaig poder fer perquè no estava a disposició dels regidors en el Departament de Secretaria quan pertocava”. Llorca s’ha queixat que tres setmanes després encara no té notícies de la seua sol·licitud, “quan la Llei indica expressament que l’alcalde té cinc dies per facilitar-ne la informació”.

El regidor del PSPV-PSOE considera que s’hi ha conculcat el seu dret a exercir la seua tasca com a regidor i exigeix tenir accés immediat a la documentació que completa l’expedient de determinats decrets d’alcaldia, com també l’obtenció de còpia de la documentació necessària per tal de poder exercir eixe dret. “Com podem presentar reclamacions on corresponga en temps i forma, demanar aclariment de dubtes o presentar propostes si l’alcalde ens nega per activa i per passiva la documentació?”, s’ha lamentat Llorca. El regidor ha finalitzat expressant els seus dubtes per la qualitat democràtica del govern municipal i ha acusat a l’alcalde de negar l’accés a la informació “perquè vol amagar els favoritismes i les contractacions irregulars en matèria de personal que estan produint-se últimament”.