jueves, 19 de febrero de 2009

El PSOE de La Vila recolça la moció presentada per a la creació de l'oficina de normalització lingüística però denuncia que aquestes son d'aparador

Pepa Llorca tem que aquesta siga una cortina de fum ja que aquesta oficina ja havia iniciat el seu camí des del moment que es va contractar el tècnic, quan governava el quatripartit a La Vila Joiosa i ella tenia aquesta competencia i en 4 mesos no s’ha fet res per donar-li un major contingut.


El partit popular de La Vila ha anunciat la creació de l'Oficina de Normalització Lingüística com una novetat creada per ells i ho presenta al Ple d'aquest mes en forma de moció.
Este tipus de mocions per a la Regidora socialista, Pepa Llorca " són mocions als que jo les anomene d'aparador o escaparata . Tenen la finalitat de demostrar , de cara a la galeria, a la gent , alguna cosa que de cara a dins no ho creuen i no és real ". La Regidora socialista recorda que aquesta oficina ja va estar creada des del moment de la contratació del tècnic en novembre , tal com marca el Reglament municipal; soles calia donar-li els continguts que , després no són els que han dit . " Aquest tècnic va estar contractat , després de la corresponent oposició, 2 dies abans de la famosa moció de censura que va haver-hi a La Vila . En l'any de govern del quatripartit van aconsseguir que s'iniciaren els passos per que aniguera avant. Pert tant des d'aquest moment va començar a caminar ", segons ha declarat Pepa Llorca.
El partit socialista troba curiós que tinguen tant interés mediàtic, quan des que ha entrat el PP amb el trànsfuga a La Vila , de repent s'ha castellanitzat tot, inclús les intervencions en la premsa d'aquestos regidors que ara diuen defenen tant la LLengüa valenciana , no utilitzant per a res al tècnic tal com demostren els escrits que ixen de l’Ajuntament , els quals estan traduits per un programa informàtic famós que deixa molt que desitjar.
També cal denunciar el fet que han estat governant huit anys , i no van tindre l'interés corresponent per a la creació d'aquest servei, sinó que damunt el Reglament de Normalització Municipal, aprovat pel govern socialista a l'any 1998, estava en un calaix des l'any 1999 que van entrar ells fins el 2007.
A més creem que és d'un cinisme increíble, quan el primer que va fer el nou Alcalde del PP va ser eliminar la Regidoria de Normalització Lingüistica creada en aquesta legislatura i que tenia un contingut molt més ample. Per tant advertim que estarem pendents que se li done el contingut adient a esta nova Oficina i esperem que la normalització de la llengua es recolze i siga una de les prioritats per al govern del PP local i no al contrari com fa el mateix partit , a la Generalitat, en el que el requisit lingüístic ja no és prioritari per a entrar en l'Administració.