miércoles, 25 de febrero de 2009

La Conselleria de Governació dona la raó al PSPV-PSOE

24-2-2009.- Els socialistes llancen un ultimàtum a l’alcalde: “O cessa immediatament l’Intendent de la Policia Local o iniciarem les accions penals corresponents”.

El PSPV-PSOE ha comunicat que la Conselleria de Governació considera que en la provisió del lloc de faena d’Intendent de la Policia Local de la Vila Joiosa, mitjançant el sistema de “millora d’ocupació”, és d’aplicació l’Ordre de 19 de juliol de 2002 i que, per tant, no hi podrà participar o obtenir destinació cap funcionari que estiga sotmés “a expedient disciplinari ni procés penal”.

En un informe signat per la Directora General de Seguretat i Protecció Ciutadana, Sonia Vega Cueje, s’afirma que, entre els requisits per a integrar-se en borses de millora d’ocupació, “el personal podrá formar parte de la misma siempre que reúna los siguientes requisitos: ... No estar sometido a expediente disciplinario ni proceso penal. No obstante, podrá solicitarse la inclusión en la bolsa; pero no podrá obtenerse destino durante la tramitación del expediente o proceso penal. La eventual obtención de destino queda condicionada a la resolución que ponga fin al expediente o proceso”. Aquest informe, al qual ha tingut accés el PSPV-PSOE, està en possessió de l’alcalde des de la setmana passada.

Els socialistes vilers ja van advertir el passat 12 de febrer a l’alcalde, el popular Jaime Lloret, que s’abstinguera de contractar qualsevol aspirant amb un procés penal obert –en referència a José Álvarez Ibáñez, l’actual Intendent- perquè “estaria cometent una il·legalitat de manera conscient”. Tanmateix, l’alcalde viler no va fer gens de cas i el passat dilluns 16 de febrer, quatre dies després de l’advertiment, el nomenà “Intendent de la Policia Local”.

Per als socialistes, “és clar que el nostre alcalde era coneixedor d’aquesta prohibició quan va nomenar l’aspirant que ocupava el primer lloc en la borsa de treball. Ara és la mateixa Conselleria de Governació qui li recorda que eixe nomenament és manifestament il·legal, per la qual cosa exigim a l’alcalde la destitució immediata del dit funcionari i el nomenament del segon en la borsa de treball”. Des del PSPV-PSOE s’ha afirmat que “si no ho fa així, estaria cometent un presumpte delicte de prevaricació i el PSPV-PSOE no consentirà mai que el nostre alcalde se n’isca de la legalitat impunement”.

En opinió del principal grup de l’oposició, “no es pot permetre que ningú, ja siguen alcaldes o funcionaris, puga cometre actes de prevaricació. Ja n’hem tingut prou amb un d’impostor i un regidor tránsfuga que han enganyat a tothom com per a ara suportar alcaldes que no facen cas de la Llei”. Fonts socialistes han assegurat que, si l’Intendent no és cessat immediatament, la presentació d’accions penals per part de l’equip jurídic del PSPV-PSOE contra el primer edil i qualsevol funcionari implicat és qüestió de dies.