lunes, 16 de febrero de 2009

El PSPV-PSOE denuncia que veure l'òpera "Don Pasquale" val el doble a La Vila que a Madrid

16-2-2009.- Josep Llorca: “No anem per bon camí quan l’alcalde considera que l’objectiu de la cultura és recaptar diners”

El PSPV-PSOE ha denunciat que assistir a la representació de l’òpera “Don Pasquale” a la Vila Joiosa costa més del doble que a Madrid. Segons el regidor socialista Josep Llorca, “mentre els preus per veure l’òpera “Don Pasquale” al Teatre Reial de Madrid oscil·len entre els 25, 15 i 10 euros per als adults i les entrades per als joves costen a meitat de preu, ací al Teatre-Auditori el preu de l’entrada el trobem a 35 euros per als adults i 15 per al joves i pensionistes”. Per a Llorca “aquesta és una bona mostra de la política cultural del PP. Amb aquestos preus estratosfèrics solament les persones amb un alt nivell adquisitiu podran gaudir de l’òpera”.

Josep Llorca no entén “com l’alcalde s’atreveix a posar a la venda les entrades a aquestos preus inabastables per a la majoria dels ciutadans. En comptes d’acostar la cultura al poble, el nostre alcalde insisteix a obstaculitzar l’accés dels vilers a un gènere que necessita popularitzar-se”.

Per als socialistes els poders públics tenen l’obligació de remoure els obstacles que impedeixen l’accés a la cultura “tal i com indica la Constitució, però el nostre alcalde sembla que desconeix la nostra Carta Magna”. Josep Llorca ha afirmat que “l’únic que interessa a l’alcalde i al regidor d’Hisenda, el trànsfuga Melero, és recaptar diners d’on siga, a qui siga i com siga”.

El PSPV-PSOE, finalment, ha exigit a l’alcalde que rectifique i que reduïsca el preu de les entrades en un 50% perquè “la cultura ha de servir per a formar persones independents i enriquir-les interiorment, no per a recaptar diners”.